• Veure imatge de Setmana de la Ciència 2019 (nova finestra)

  Setmana de la Ciència 2019

  Durant la Setmana de la Ciència tindran lloc un munt d’activitats de divulgació científica arreu del territori. Jornades de portes obertes, exposicions, xerrades, jocs, tallers científics… tot un ventall de possibilitats al teu abast.
  Els temes centrals de l’edició d’enguany són, d’una banda, la taula periòdica, amb motiu de l’Any Internacional de la Taula Periòdica dels Elements Químics, i, de l’altra, diferents persones que han estat referents en els seus respectius camps de coneixement com ara l’ecòleg Ramon Margalef, de qui enguany es commemora el centenari del seu naixement; l’enginyer i inventor Narcís Monturiol, amb motiu del bicentenari del seu naixement; Margaret Hamilton, qui va liderar el desenvolupament del programari de navegació on-board per al Programa Espacial Apollo, amb motiu del 50è aniversari de l’arribada de l’home a la Lluna; i el polifacètic Leonardo da Vinci, en commemoració dels 500 anys de la seva mort.
 • Veure imatge de Cursos i tallers setembre-desembre 2019 (nova finestra)

  Cursos i tallers setembre-desembre 2019


  El centre cultural és un bon espai per a la formació permanent o continuada en llenguatges artístics, millora de la qualitat de vida, tècniques per a la vida quotidiana, etc.
  En aquest àmbit coincideixen propostes pensades i organitzades des de l’equip del centre, amb d’altres propostes sorgides de les entitats, que elles mateixes organitzen i gestionen.

  Relació de cursos i tallers 4rt  trimestre 2019
 • del dijous 21 de novembre al dijous 19 de desembre

  Exposició d'art sonor: "Me-ta-mòr-fo-si"

  Veure imatge de Exposició d'art sonor: "Me-ta-mòr-fo-si" (nova finestra)
  La cartografia a través de l’escolta.
  El mapa com a un dispositiu de comunicació de pràctiques subversives, dissenyades per  desestructurar o re-mapejar categories hegemòniques de representació.

  De Ebe Giovannini, Páolo Carretero Brandes  i Malu Hatoum
  Amb la col•laboració de Pere Blanco Molina i del Máster en Art Sonor UB

 • del dijous 31 d'octubre al dijous 19 de desembre

  Exposició: La taula periòdica

  Pessics de Ciència. Setmana de la Ciència 2019
  Veure imatge de Exposició: La taula periòdica (nova finestra)

  Quan el rus Dmitri Mendeléiev va publicar en 1869 la seva taula periòdica, va ordenar els elements químics coneguts en la seva època, d'acord amb les característiques dels seus àtoms.
  El seu treball va obrir la porta a endinsar-nos al món d'aquestes matèries constituents d'absolutament tot el que ens envolta. La taula periòdica, o sistema periòdic dels elements, és una ordenació en una graella o taula dels 118 elements químics, de menor a major nombre atòmic, de manera que s'aconsegueixen agrupacions d'elements amb propietats atòmiques, físiques i químiques semblants i variacions contínues d'aquestes propietats.

  ATENCIÓ: PRORROGADA FINS EL 19 DE DESEMBRE
Centre Cultural Sant Josep | Av. Isabel la Catòlica, 32 | 08901 L'Hospitalet | Tel. 93 403 20 99 | ccultural.santjosep@l-h.cat
Anar a www.l-h.cat