Veure imatge de Cursos i tallers gener- març 2020 (nova finestra)

Cursos i tallers gener- març 2020

El centre cultural és un bon espai per a la formació permanent o continuada en llenguatges artístics, millora de la qualitat de vida, tècniques per a la vida quotidiana, etc.
En aquest àmbit coincideixen propostes pensades i organitzades des de l’equip del centre, amb d’altres propostes sorgides de les entitats, que elles mateixes organitzen i gestionen.

Relació de cursos i tallers gen-mar 2020
 • Dimecres, 11 de desembre, 19 h

  Conferència: El llarg camí per descriure una malaltia minoritaria

  Pessics de Ciència
  Veure imatge de Conferència: El llarg camí per descriure una malaltia minoritaria (nova finestra)
  Recentment, l’equip de la Dra. Olivé ha descobert una nova malaltia minoritària, causada per una mutació del gen de la mioglobina. Batejada amb el nom de mioglobinopatia, la seva descripció fou publicada a la revista Nature Communications i tingué un fort ressò mediàtic. La mioglobinopatia es manifesta entre els 40 i els 50 anys. Provoca una pèrdua de força progressiva en la musculatura axial i de les extremitats, i en etapes més avançades afecta la musculatura respiratòria i el cor.
 • del dijous 21 de novembre al dijous 19 de desembre

  Exposició d'art sonor: Me-ta-mòr-fo-si

  Veure imatge de Exposició d'art sonor: Me-ta-mòr-fo-si (nova finestra)
  La cartografia a través de l’escolta. El mapa com a un dispositiu de comunicació de pràctiques subversives, dissenyades per  desestructurar o re-mapejar categories hegemòniques de representació. D'Ebe Giovannini, Páolo Carretero Brandes  i Malu Hatoum. Amb la col•laboració de Pere Blanco Molina i del Máster en Art Sonor UB.

 • del dijous 31 d'octubre al dijous 19 de desembre

  Exposició: La taula periòdica

  Pessics de Ciència. Setmana de la Ciència 2019
  Veure imatge de Exposició: La taula periòdica (nova finestra)

  Quan el rus Dmitri Mendeléiev va publicar en 1869 la seva taula periòdica, va ordenar els elements químics coneguts en la seva època, d'acord amb les característiques dels seus àtoms.
  El seu treball va obrir la porta a endinsar-nos al món d'aquestes matèries constituents d'absolutament tot el que ens envolta. La taula periòdica, o sistema periòdic dels elements, és una ordenació en una graella o taula dels 118 elements químics, de menor a major nombre atòmic, de manera que s'aconsegueixen agrupacions d'elements amb propietats atòmiques, físiques i químiques semblants i variacions contínues d'aquestes propietats.

  ATENCIÓ: PRORROGADA FINS EL 19 DE DESEMBRE
Centre Cultural Sant Josep | Av. Isabel la Catòlica, 32 | 08901 L'Hospitalet | Tel. 93 403 20 99 | ccultural.santjosep@l-h.cat
Anar a www.l-h.cat