Soc un simi i tu també

Pessics de Ciència
Data: 23 de novembre de 2016
Hora: a les 19 h
Tipus d'entrada: Lliure
Organitzadors: 
Centre Cultural Sant Josep
Biblioteques de L'Hospitalet


L’ésser humà inicia la seva història evolutiva fa uns 65 milions d’anys amb l’aparició dels primers primats. Des d’aleshores, i fins als nostres dies, totes les espècies de l’ordre primat han compartit característiques biològiques, morfològiques i etològiques fins als nostres dies. Actualment existeixen 491 espècies de primats distribuïdes pel Neotròpic, l’Àfrica, l’Àsia i Madagascar.

Durant la xerrada revisarem algunes de les característiques principals que compartim amb tots els primats inclosos els humans i, especialment, amb els simis, en l’àmbit morfològic, sensorial, cognitiu i social. Els humans som una espècie recent de «simi» sorgida fa uns 180-200.000 anys al continent africà. Però, què ens fa humans? Existeix cap tret  o característica que ens defineixi com a espècie i que ens separi de la resta de primats? Hi ha cap forma singular d’esdevenir humans?

Conferència a càrrec del doctor Miquel Llorente, doctor en Psicologia, actual responsable de la Unitat d'Investigació i Etologia de la Fundació Mona i coordinador del Programa de Formació; director d’IPRIM - Institut de Recerca i Estudis en Primatologia; investigador associat a la Unitat de Cognició de l'IPHES (Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social), i  president de l'APE (Associació Primatológica Espanyola).

La conferència es duu a terme amb motiu del Dia de l'Orgull Primat, que es celebra cada 24 de novembre.

Lloc: 
AV Isabel la Catòlica 0032  (L'Hospitalet de Llobregat)
Centre Cultural Sant Josep | Av. Isabel la Catòlica, 32 | 08901 L'Hospitalet | Tel. 93 403 20 99 | ccultural.santjosep@l-h.cat
Anar a www.l-h.cat