Ramon Margalef i l'aventura de la vida,Teatralització

Festival Ciència a escena!. Pessics de Ciència
Data: 20 de setembre de 2019
Hora: a les 20 h
Tipus d'entrada: Inscripció prèvia
Preu: Gratuït
Organitzadors: 
Centre Cultural Sant Josep
Punts d'inscripció/venda: EVENTBRITE
Teatralització sobre la figura de Ramon Margalef, un dels principals estudiosos i pensadors de la ciència de l’ecologia, que va contribuir decisivament a la creació de la ciència ecològica moderna fins al punt que és considerat un dels màxims exponents mundials d’aquesta disciplina.

 Això fou possible, en gran mesura, gràcies a haver sabut interpretar els sistemes naturals en termes de la teoria de la informació i d’haver explorat les àrees frontereres de les ciències naturals amb les ciències físiques.

També va ser dels primers ecòlegs a entendre que l’espècie humana és una espècie més de la biosfera, dotada d’una enorme capacitat d’alterar el medi, però que depèn, com les altres espècies, del seu entorn natural.

L’activitat recorre aspectes destacats tant de la seva vida personal com professional i permet comprendre aspectes tècnics bàsics d’ecologia.

L’obra s’emmarca dins de l’activitat Theatrum sapientiae, impulsada per la Unitat de Cultura Científica i Innovació (UCC+i) de l’Àrea de Comunicació de la UB i pel Grup de Recerca Aula Música Poètica de la Facultat de Filologia.


Guió: Gaston Gilabert, Facultat de Filologia de la UB
Assessor científic: Joan Domènec Ros, Facultat de Biologia de la UB
Direcció artística i dramatúrgia: Gaston Gilabert, Facultat de Filologia de la UB
Coordinació i producció: Marga Becerra i Sabrina Menéndez, Unitat de Cultura Científica i Innovació de la UB

Actors i actriu:

Ramon Margalef: Nicolás Balaguer
Maria Mir: Cristina Pulido
Resta de personatges: Erik Forsberg

La ciència i la tècnica també són espectacle!

Ciència a escena és un petit festival dedicat a muntatges escènics, que tenen la ciència o la tècnica com a base, fil conductor o argument principal. El festival es celebrarà els dies 17, 18, 19, 20  i 21 de setembre de 2019

Organitzat i produït per Pessics de Ciència

Tots els espectacles són d'entrada lliure, però cal reservar les invitacions a través de la plataforma Eventbrite a partir del 3 de setembre de 2019
Lloc: Centre Cultural Sant Josep(Centre Cultural Sant Josep)
AV Isabel la Catòlica 0032  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi
Veure imatge de Ramon Margalef i l'aventura de la vida,Teatralització (nova finestra)
Centre Cultural Sant Josep | Av. Isabel la Catòlica, 32 | 08901 L'Hospitalet | Tel. 93 403 20 99 | ccultural.santjosep@l-h.cat
Anar a www.l-h.cat