Històric d'activitats

Pàgina de resultats: 1 2 3 4 5 Següent
Dimecres, 15 de gener, a les 19 h

Conferència: Z.B.E (Zona de Baixes Emissions), contaminació i salut

Pessics de Ciència
L’1 de gener de 2020 es va posar en funcionament la Zona de Baixes Emissions Rondes de Barcelona que limitaran l’accés dels vehicles més contaminants als municipis de Barcelona, Cornellà, Esplugues de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat i Sant Adrià del Besòs.

S’espera la reducció d’uns 50.000 vehicles que no podran accedir a dins de les Zones de Baixes Emissions delimitades per les Rondes del Besòs i Litoral.
Però tot i que la disminució de vehicles produirà una circulació més fluida en el trànsit aquesta limitació d’accés es fa per la reducció de la  Contaminació. Els nivells de NOx i PM10 superen els estàndards fixats per l’Organització Mundial de la Salut i la Unió Europea.
Dimecres, 11 de desembre, 19 h

Conferència: El llarg camí per descriure una malaltia minoritaria

Pessics de Ciència
Recentment, l’equip de la Dra. Olivé ha descobert una nova malaltia minoritària, causada per una mutació del gen de la mioglobina. Batejada amb el nom de mioglobinopatia, la seva descripció fou publicada a la revista Nature Communications i tingué un fort ressò mediàtic. La mioglobinopatia es manifesta entre els 40 i els 50 anys. Provoca una pèrdua de força progressiva en la musculatura axial i de les extremitats, i en etapes més avançades afecta la musculatura respiratòria i el cor.
Dimecres, 27 de novembre, a les 19 h

Conferència: A  l’encontre dels altres grans simis, els nostres parents més propers en la filogènia.

Pessics de Ciència
Com a humans i grans simis que som, el comportament i les habilitats cognitives dels primats ens interessen especialment i, encara més, les dels altres grans simis: l’orangutan, el goril•la, el ximpanzé i el bonobo. Després de presentar-los com a espècies, abordarem el per què d’aquest interès i, en fer-ho, ens endinsarem en el coneixement de les adaptacions conductuals i cognitives que els caracteritzen.
del dijous 21 de novembre al dijous 19 de desembre

Exposició d'art sonor: Me-ta-mòr-fo-si

La cartografia a través de l’escolta. El mapa com a un dispositiu de comunicació de pràctiques subversives, dissenyades per  desestructurar o re-mapejar categories hegemòniques de representació. D'Ebe Giovannini, Páolo Carretero Brandes  i Malu Hatoum. Amb la col•laboració de Pere Blanco Molina i del Máster en Art Sonor UB.

del dilluns 14 al divendres 25 d'octubre

Exposició: Dones a l'espai

Pessics de Ciència
Aquesta exposició consta de vuit il·lustracions que representen a vuit dones que s’han significat amb les seves aportacions  en les ciències de l’espai.

Aquestes il·lustracions formen part de "Dones en Ciència" un joc de cartes que familiaritza a les jugadores amb excel·lents freqüentment desconegudes
Pàgina de resultats: 1 2 3 4 5 Següent
Centre Cultural Sant Josep | Av. Isabel la Catòlica, 32 | 08901 L'Hospitalet | Tel. 93 403 20 99 | ccultural.santjosep@l-h.cat
Anar a www.l-h.cat