Històric d'activitats

Pàgina de resultats: 1 2 3 4 5 Següent
Dijous, 14 de març, a les 19 h

Conferència: Comunicació i teoria de la ment (ToM). 

Pessics de Ciència.Setmana Mundial del Cervell.
Perquè la comunicació sigui eficient hem d’anar més enllà del significat literal de les paraules i hem de saber desxifrar les intencions més o menys amagades dels interlocutors. La qüestió fonamental és descobrir com som capaços de comprendre les intencions dels altres? Quins processos mentals possibiliten compartir significats i un terreny conceptual comú que ens permeti entendre’ns?
Dimecres, 13 de març, a les 19 h

Conferència : Com el cervell pren les  decisions?

Pessics de Ciència. Setmana Mundial del Cervell.
Freqüentment les nostres decisions semblen inconsistents o fins i tot irracionals, semblen no estar fonamentades en el que podria ser una avaluació assenyada i reflexiva de les circumstàncies i de les opcions que teníem a la nostra disposició. Es tracta d'una espècie ceguesa a la qual ens hem d'enfrontar cada dia.

La finalitat d'aquesta xerrada és analitzar els mecanismes neurals subjacents a la presa de decisions des d’una perspectiva divulgativa que ens ajudaran a entendre com i perquè prenem les decisions que prenem.
Dimarts, 12 de març, a les 19h

Una Cervelleseta si us plau! El cervell i l'alcohol.

Pessics de Ciència. Setmana Mundial del Cervell.
Veure imatge de Una Cervelleseta si us plau! El cervell i l'alcohol. (nova finestra)
Gairebé  tothom alguna vegada hem sentit de primera mà els efectes d’unes copes de més… hem patit la simptomatologia, les conseqüències i les hem associat al consum d’alcohol. Però sabem i entenem exactament què ocorre en els nostres cervells? Què pot aportar la neurociència en tot això? Es coneixen els mecanismes implicats? Les àrees cerebrals? Els neurotransmissors? Què és la vesialgia?

del dijous 7 al dijous 28 de febrer

 Exposició: De l’oci a l’art, pintures de Josep Ma Alabart

Tot just fa poc més d´un any, vaig agafar un pinzell per primer cop.
Sense escola d´aprenentatge i d´una manera totalment autodidacta.
El resultat de moltes hores d'il•lusió i voluntat és aquí per a tots vostès.
Dimecres, 27 de febrer, a les 19 h

Conferència: Erupcions volcàniques recents, lliçons per aprendre

Pessics de Ciència
La xerrada intentarà explicar en termes didàctics com funciona el vulcanisme terrestre i de quina manera ens afecta quotidianament i com fem per estudiar les seves erupcions i productes i, en la mida del possible, evitar els seus efectes adversos sobre la població i les infraestructures. Per fer això explicarem en un cert detall l’erupció del volcà Eyjafjallajökull de 2010, i també les de Puyehue-Cordón Maulle de 2011 (Xile) i la submarina de La Restinga de 2011 a l’illa de El Hierro (Canàries).
Pàgina de resultats: 1 2 3 4 5 Següent
Centre Cultural Sant Josep | Av. Isabel la Catòlica, 32 | 08901 L'Hospitalet | Tel. 93 403 20 99 | ccultural.santjosep@l-h.cat
Anar a www.l-h.cat